Your browser does not support JavaScript!
image
130
روستای کله ( کمال الملک )

روستای کله ( کمال الملک ) ، نگین دهکده های ایران

دهکده ییلاقی و سردسیر کله ، زادگاه استاد محمد غفاری ملقب به کمال‌الملک در نزدیکی مشهد اردهال قرار دارد.

این روستا در جوار کوه تجرکوه قرار دارد که در این کوه شش مکان معجزه‌گون ، چشمه‌های زیرزمینی و روباز وجود دارد .  این روستا قدمتی هزار ساله دارد ، دو درخت چنار تاریخی در روستا با قدمتی حدود ۷۰۰ سال وجود دارد که هر تنه آن‌ها حدود یک متر و نیم عرض دارد ، از سوی دیگر قبرستان تاریخی روستا چیزی حدود ۱۰ سنگ قبر قدیمی دارد .

روستای کله ( کمال الملک ) زادگاه نقاش معروف ایرانی ، محمد غفاری ملقب به کمال‌الملک است . نام این روستا بر اساس سه فرضیه نامگذاری شده است که نخستین وجه تسمیه آن است که بر اثر سیل در این روستا جُمجمه فراوانی از انسان در مسیر سیل باقی مانده است که از آن پس نام این دهکده را کلّه گذاشتند و دومین نظریه آن است که اگر از بالای کوه به آن نگاه کنیم شبیه سر انسان است  که این نظریه به‌دلیل تغییراتی که ایجاد شده قابل آزمایش نیست و وجه تسمیه سوم آن است که در این روستا انسان‌های باسواد و پرمغز و به‌اصطلاح باکلّه بوده حضور خاندان غفاری ، خاندان شیبانی ، ضرابی نمونه‌ای از آن‌ها هستند . روستای کله دارای ابنیه تاریخی بسیاری است که درکنار مناظر بی نظیر طبیعی و گردشگری اش جذاب و منحصر به فرد است . روستای کله ( کمال الملک ) شخصیت‌ها و بزرگان متعددی را در دامان سرسبز خود پرورش داده که مایه فخر و مباهات ایران و جهان بوده اند .  

 شخصیت های مهم روستا عبارتند از:

 استاد کمال الملک ( بزرگترین نقاش  کشور ) _ میرزا بزرگ غفاری ( پدر استاد کمال الملک ) _ ابونصرفتح الله خان شیبانی (شاعر حماسه دوره قاجاری )  _محمدجلال الدین ابن عبدالغفار ( خطاط و کاتب ) _ ملا لطف الله تاج ( مالک خانه تاریخی تاج در کاشان ) _ ابوترب خان نقاش باشی ( برادر کمال الملک) _  صنیع الملک ( عموی کمال الملک ) _ قاضی عبد المطلب غفاری (نماینده قاضیان کاشان در دشت مغان بود جهت تاجگذاری و تایید پادشاهی نادر شاه افشار ) - معزالدین خان غفاری ( حاکم کاشان ، قم و نطنز در سال 1120 ه. ش  به دستور کریم خان زند ) - فرخ خان امین الدوله غفاری ( از رجال نامی دربار ناصرالدین شاه که تیمچه تاریخی امین الدوله در بازار کاشان به دستور و هزینه شخصی ایشان بنا شد ) _ نظام الدین غفاری (وزیر عدلیه ناصرالدین شاه و وزیر معادن مظفرالدین شاه ) _ سرهنگ آریا  ( وزیر راه رضاشاه ) _ معاون الدوله غفاری ( از کارگزاران و شخصیت های بزرگ حکومت مظفرالدین شاه ) _ جهانشاه صالح ( وزیر بهداری ورئیس دانشکده پزشکی تهران ) _ سرهنگ علی اکبر غفاری ( وکیل آیت الله طالقانی )  

 

 جاذبه های گردشگری روستا :

باغ علی‌آباد و خانه تاریخی علی پاشا صالح

بنای خاکی و گنبدداری در ابتدای روستای کله خودنمایی می‌کند که منزل شخصی علی پاشا صالح ، واقف و از مؤسسان مدرسه صالح روستای کله کاشان است که قدمتی  200ساله دارد و در مزرعه چندین هکتاری علی‌آباد واقع است . سردر زیبا و سنتی آن ساخته استاد محمد نیکوکار از اهالی روستای کله کاشان بوده و در ابتدای این مزرعه چندین هکتاری واقع در علی‌آباد خودنمایی کرده و جلوه خاصی را به آن محل می‌دهد .

 

قدمگاه علی

در ارتفاع حدود 1900متری کوه زیبای تجره شکاف بزرگی  وجود دارد به مساحتش 4*5 که از شکاف های سقفش  به صورت دائم و یکواخت ( قطره قطره ) آب به پایین می ریزد . در تاریخ آمده  است که شخصی از فرط تشنگی به خواب می رود و در عالم رؤیا حضرت علی ( ع ) را می‌بیند . حضرت علی ( ع ) با عصای خود به سقف قدمگاه اشاره کرده و از آن آب جاری می‌شود .

 

چشمه آبجه کَهره

چشمه‌ای است در دل کوه که آبی سرد ، گوارا و همیشه‌ جاری دارد که به‌ اندازه لوله گلاب پاشی آب از آن بیرون می آید . جلوی آن گودال آب ، یک درخت چوز و یک درخت بید کهن نیز قرار دارد که به آن سوراخ آبجه کهره گویند  رسم است که نقل کرده اند اگر کسی در سوراخ با صدای بلند " ابجه کهره‌های سه مهمان عزیزت بِمَده آب سرد " بگوید جریان آب زیاد می‌شود . این فزونی جریان آب به‌مدت یک دقیقه ادامه داشته و سپس فروکش می‌کند و در اهالی این را از هم از معجزات  حضرت علی ( ع ) می دانند .

 

آبشار موسمی سه میله

  500 متر پایین تر از قدمگاه علی در ارتفاع 1500 متری سوراخی است که هر گاه در طول سال بخصوص بهار سه روز پیاپی باران ببارد آب از این سوراخ  بیرون می زند و به شیب کوه جاری می شود و  آبشارهای زیادی با مناظر زیبا در مسیرش ایجاد می کند .

 

لطفا رای خود را به این مطلب ثبت کنید
لطفا نظر خود را درباره این مطلب بنویسید
      نظرات دیگران